miercuri, 10 septembrie 2008

Retragere de la Alpinet

Recunosc, la un pic (oare?) de bere, agresivitatea mea s-a putut etala iar din plin.
Am sărit în sus la ştirea că apariţia unui nou număr al publicaţiei Invitaţie în Carpaţi se amînă.
Cum spusei mai sus, aparenţele ar fi contra mea. Scrii la ceva alcool şi eşti dur. Başca părtinitor, căci în situaţii d-astea nu revelarea celor bune ale opinentului mă caracterizează.
Cred totuşi, cum fac deseori after, că pedepsele superEgistice (care aproape mă conving că am omorît pe tata, prin acel gest incalificabil de pe net) nu ţin cont de posibila justeţe a spuselor mele, acolo.
Ăstora le-am spus că lucrul cu eprsoane a la Ică Giurgiu are dezavantaje, dar şi bunătăţi. După cum un tip umil, disciplinat, s-ar putea să fie lipsit de însuşirile unuia ca Giurgiu. Sau eu - trebuia adăugat...
Eee, mi-a sărit în cap haita adminitratorilor de la Alpinet, cei care au preluat revista (*). Mie îmi place grozav cum această jeunesse doree (barim ăla care semnează curent că el e din Seattle este epocal!) îşi dă arama pe faţă, pe clasicul principiu Si vous grattez un peu le Russe... Nu s-a făcut excepţie. Nu am căzut însă pe spate dina sta, lupta cu mai mulţi îmi dă de cînd lumea o încîntare de zile mari.
Altcareva nu s-a mai băgat însă, de partea mea. Este drept că văzusem şi eu cîndva la Mihai Cernat cum este cînd vreunul luptă de fapt cu propriile probleme, în aşa clinciuri. Dar totuşi cred că exista suficient adevăr în intervenţia mea (sau barim pamflet reuşit) pentru un semnal pozitiv.
Nimic.
Cum nici cu aşa ieşiri dure nu e o treabă, am anunţat că mă retrag de pe site. Pe ideea că, Dacă mai mulţi îţi spun că eşti beat, du-te şi te culcă... Abia la stadiul ăsta apărură doi inşi că nu e cazul, dintr-atît, să...

Am trecut astea aici, cam la vreo lună, să nu se răcească de tot subiectul. Şi de fapt nu este că se ceartă M cu N, ci o situaţie de viaţă interesantă, spun eu.

Poate e mai bine aşa...
Căci ar pica iar prost acolo iritarea mea (la nealcool...) despre o cruce în Brîul mare al Morarului, la culme...
Sau despre cum e prezentat recent răposatul Ilarion Ciobanu în presă. (Am eu ce am cu morţii...).
Mai bine aici! Cum, aici nu se uită nici dracu'?! Păi mă uit eu! Iar în accesele de paranoia spun că nu e rău să arunci stecla în mare, cu manuscrisu', nu se ştie niciodată... Poate pică ploaia de elogii, intrarea în Academie etc., după care visează orice muritor biped...


PS Ce e cu Invitatia in Carpaţi?
După opinia mea.
Revista on line (am zis bine?) cu numele ăsta există din 1997. N-a durat mult timp. Cam tot pe atunci a pornit "Munţii Carpaţi"; tipărită, cu Ică Giurgiu la timonă.
Nu ştiu cîţi bani lua şi cît de tiran era Ică acolo. Cert este că fu o reuşită. Dar a sucombat, datorită condiţiilor pieţei (şi neexistenţei vreunul personaj de vis, cu bani, care să preia din cheltuieli). Şi Ică este chemat, se pare, să facă sub egida IIC ce făcea la MC (iertaţi-mi comodele prescurtări!). Va fi acolo Ică şi stilul său, de la revista gutembergiană decedată.
Este clar că Ică, fie şi salariat acolo, la IIC (şi implicit Alpinet), nu s-a dat influenţat de tinerii patroni. Am spus deja că speologu' nu o avea un caracter tare comod. Dar s-a făcut acolo un transfer de capital, de imagine mai exact. IIC anterior nu făcea doi bani, poate doar ca premieră. Cea de acum, pe care o vor folosi alpineţii cei mari, este deja casa altuia. Chit că au actele asupra ei.
În răutatea mea, ţin să arăt că (după cum ar spune prietena mea, psiholoaga), boşii Alpinet au un Sine fals măricel. Au şi alţii, dar unii realizează problema. Te dai că vei purcede la lucrul măreţ şi-fără-imposibilul-Ică, dar la primul concediu o laşi moale. Şi spui că vei angaja, abia acum, pe altcineva...
Oamenii se mai dau spălaţi şi cînd pozează în occidentali finuţi, dar promovează un design al IIC ce le trădează destule rugozităţi interioare. Trec epste faptul căle-am indicat, pre eprsonală, pe unde este de umblat acolo, dar a rămas cum am stabilit...
În paralel, îmi place, de pildă, cum arată revista "Knox". Deci, se poate.

Mda, cam asta fu cu despărţirea ea de Alpinet. Trebuie neapărat să consult un psihoterapeut, în legătură cu agresivitatea, ce iese mai ales la alcool (aşa e dacă nu te descarci, nu te-ai descărcat la timp!...). Acolo, în şedinţele cu preţ pipărat, probabil îi voi spune şi bancul cela: Bulă, pe holul şcolii, se mira de zor: "M-au dat pe mine afară din clasă că am tras o băşină, şi acum ei stau să o miroasă numai ei...".

6 comentarii:

 1. Foarte bine punctat orgoliul stupid si autosuficienta 'administratorilor' Alpinet. De asta au si ramas fara colaboratori, iar cine si-a dat seama de ce e vorba evita sa puna pe acel site materiale, pentru a nu crea un nou monopol in materie de informatie montana.
  Cat despre aerele de geniu pustiu a toate facator ale d-lui Olteanu, numai de bine, cu precizarea ca miroase tare urat.

  RăspundețiȘtergere
 2. Descoper si eu textul de mai sus (cu oarecare intirziere). Amuzant (intr-o oarecare masura).
  Oare MO folosea Internetul in 1997? In ce conditii? Nu stiu si nici nu are foarte mare importanta. (Ica nu-l folosea, asta stiu)
  Dar toate acestea sint povesti de mult fumate.
  Ceea ce ma amuza este ca MO nici macar nu stie de unde s-a retras. Cred ca de la bere i se trage totul. Asa e cind te amagesti cu bauturi ieftine.

  RăspundețiȘtergere
 3. grig, aceeasi rautate alpinetistica tipica, plus calitatile de care am vorbit in primul comentariu. In plus am impresia ca strugurii sunt acri rau de tot toamna asta.
  Mircea stie de la ce s-a retras, altii stiu si ei la fel de bine. Or sa ramana administratorii Alpinet lupi tineri si singuri, urland in pustiu. Lumea deja s-a lamurit despre ce/cine este vorba.
  Cand o sa mai apara cel putin un contributor de talia d-lui ordean la Alpinet se scheama ca veti incepe sa fiti un site/lista de discutii interesant(a), pana atunci va urez succes; nu de alta dar aveti mare nevoie.

  RăspundețiȘtergere
 4. Web (nasu' sa traiasca!), auzisem eu ca ultima moda este sa-ti arunci cartile din biblioteca daca te certi cu vinzatorul de la tutungerie dar parca nu-mi venea sa cred. Lumea este mai complicata decit pare cind o privesti din avion. Si, nu stiu de ce, am impresia ca incep sa ma descurc al naibii de bine in dialecte exotice.
  Acelasi, "noi" Grig!

  RăspundețiȘtergere
 5. Adevarul e la mijloc... Pina una-alta, am vazut ce pastoreste azi Ica Giurgiu. Cit si cv-ul sau. Indiferent cit de incomod este IC (e de-al meu!), va fi cam greu, Grig, sa compari ce a facut si face el, cu ce faceti voi... Totodata, poti sa te legi de destainuirile mele privind berea (desi cred ca nu am cearcane de alcoolic si nici ciroza...), dar fondul ziselor mele fu altul: siteul vostru era la acea data amator din plin - nu m-am mai uitat de atunci! -, iar administratorii lui erau finutzi doar la suprafatza. De asta nu ai zis nimic, aici... De ce oaaareee?

  RăspundețiȘtergere
 6. Bun re-gasit, dupa ceva vreme!
  Credeam ca "problema" s-a scufundat deja in istorie. M-am inselat.
  Comentariul meu (antic) incerca sa-ti sugereze ca nu cunosti toate detaliile povestii si, mai ciudat, nu stii nici macar de unde te-ai retras (repet, sic!). Amanuntele sint accesibile, nu le ascunde nimeni. Ma mira insa ca nu au fost descoperite de cineva cu harnica aplecatiune spre studiul... arhivelor.
  Nu contest CV-ul lui Ica, nu ma simt in razboi, nu acesta era subiectul. Ce a facut si ce face el nu se poate compara cu ce au facut, ce fac altii. Alte scopuri, alte idei. Eu as spune ca fiecare isi are raftul sau. Si din fiecare raft perspectiva este diferita.
  Aluzia la bere era doar o gluma. Nu foarte inspirata dar, cred ca esti de acord cu mine, berea comuna este o bautura ieftina.
  Pace! Si, te rog, nu ma mai multiplica. Am destule probleme cu mine -unul-, nu-mi doresc sa fiu mai multi.
  Acelasi, Grig.

  RăspundețiȘtergere