miercuri, 23 decembrie 2009

decembrie 1990...

I

Un site pro-Coposu reproduce un text Andrei Pleşu despre sărbătorirea de pomină în epocă, a zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia.
Dl Coposu a fost într-adevăr huiduit atunci, însă în prealabil o altă tabără a dat cu huo la gros discursului lui Ion Iliescu. (Era vremea naşterii Alianţei Civice, cu marile şi vehementele ei mitinguri.) Se pare însă că, în Cetatea Unirii, contestatarii au stîrnit o reacţie neaşteptat de puternică la restul auditoriului - fascinat pe atunci de ideile FSN, dar şi ale PUNR...
Cert este că acele huiduieli antiFSN au încetat, iar apoi a fost aprostrofat public Coposu.

Faptul că FSN şi susţinătorii săi sînt perdanţi ai istoriei nu înseamnă că-i normal a evita adevărul...
(Adevăr? Kakaia adevăr?...)

II

De 22 decembrie a.c., TVR a difuzat imagini din studiourile sale, luate la 26.12.1989.
Acolo, Doina Cornea lua apărarea lui Ion Iliescu, iar totodată lua în serios cu patetismul caracteristic campania fesenistă de denigrare a celor care organizaseră un miting sub ferestrele CC-ului, pe ideea "Fără comunişti".
În paralel, Silviu Brucan fu opticii subsemnatului de-a dreptul sinistru, întrecînd celebra secvenţă privind greviştii foamei din Piaţa estivală 1990 a Universităţii.

Meditez acum, legate de cele de mai sus dar şi de postarea-mi privind premiile 2009 "10 pentru România", că oamenii precum Victor Rebengiuc, cel cu hîrtia igienică adusă sub nasul unor Popescu ori Marinescu, fatalmente se scîrbesc şi lasă locul celor mai mult sau mai puţin oneşti (vezi celebra replică din finalul "Scrisorii").

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu