marți, 22 decembrie 2009

Lumea scrie despre Ion Iliescu

Că ne place sau ba, Ion Iliescu este un tip, vorba lui Constantin Bacalbaşa. Este un om care şi-a pus pecetea pe epoca sa - şi dacă evident nu a ieşit tare bine, păi nu m-a oprit nimeni să mă bag în politică şi să fac altă Rumînie, mai brează.
La o adică, în paralel cu pietre în cap Bunicuţei (aviz: l-am înjurat grozav şi activ în 90-91..), o privire spre noi şi nerealismele noastre nu ar strica. Căci e plină lumea de deştepţi clamînd: "1989-2009 - Degeaba", fără să mediteze vreoclipă dacă pur şi simplu noi toţi am fost doar martorii unei aritmetici elementare, aceea a lui 1 plus 1 egal 2. Condiţiile de sub Carpaţi, oamenii de acolo, apoi influenţei lumii celei largi au condus la ce sîntem. Cum, meritam noi, era mai bine dacă pe Olt şi celelalte curgea miere sau măcar Frutti Fresh? O fi fost, dar asta nu ne-ar fi schimbat infantilismul - altminteri plastic tratat in opul lui Creangă. Acela, între altele, cu pusmagii...

Un comentariu:

  1. despre batrina kirpa kaghebista as zice multe dar la ce folos?se mai intoarce mortul de la groapa?asta era bun in locul lui ceasca,timpul a venit tavalug peste el,ce gindea si vroia el in 90 si anii ce au urmat erau in totala contradictie cu ce vroiam noi.pina la urma mosul si-a facut si el damblaua,ia luat locul lui ceasca si ne-a tinut in loc,daca nu erau altii interesati de noi,daca nu intram in nato si ue cred ca eram in situatia moldovei de peste prut,cu cizma ruseasca peste grumazul nostru,in fine,ar fi multe de zis dar ma opresc aici.

    RăspundețiȘtergere