sâmbătă, 26 februarie 2011

Limite

Traian Băsescu, chit că întreaga Sănătate românească îi este la picioare, a mers să se grijească în Occident.
Alături de alţii, Teo Trandafir s-a dus şi ea la un spital dinspre Soare-apune, mai exact la Viena.Unii doctori români (probabil majoritatea) strîmbă din nas. Între ei Sorin Simion, chirurg-şef la Spitalul Colentina:

"Opţiunea de a părăsi ţara a aparţinut pacientei, probabil, gândind că la spitalul AKH, din Viena, va beneficia de condiţii «hoteliere» mai bune."
Doctorul Sorin Simion foloseşte în sine corect, aici, precizarea "probabil", dar acreala îi este vizibilă, cînd pomeneşte de "condiţii hoteliere" mai bune la Viena, şi implicit pretinde egalitate de profesionalism medical cu austriecii..


Omeneşte îl înţeleg, nu e uşor să ţi se zgîrie sentimentele poate nu de inferioritate în ale bisturiului, cît legate de fatalitatea de a te fi născut aici, într-o sordidă poartă a Orientului.


Altminteri, ceea ce fac Teo sau Traian ţine de limitele jocului.
Jocul fiind: "Vă spun ce vă doresc urechile, despre patriotism şi ce nemaipomeniţi sînteţi dumneavoastră, cetăţeni ori telespectatori, dar ăsta e totuşi doar un rol, de cîştigat bani sau funcţie de lider politic. Inima mea, persoana mea au şi alte plăceri priorităţi, cel puţin uneori..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu