joi, 17 martie 2011

PNL de azi

Nu pricep de unde admiraţia asta a liberalilor pentru Crin Antonescu! Căci această atitudine duce lucrurile partidului într-o zonă extrem de minată, unde multe se pot pierde (pentru PNL!) brusc, la vreo adiere de vînt nefavorabilă.
Căci Antonescu pare omul capabil să dea, fie şi fără să o dorească, cu m... rău în baltă. Ori să fie teribil de vulnerabil, gen de situaţie exploatat ieri de pedelista Elena Udrea:
"Crin Antonescu ţipă, e supărat. Îl înţeleg, doar vorbim despre Codul Muncii. În esenţă, este vorba de muncă. Ori el se trezeşte la ora 12.00 şi este cel mai mare chiulangiu din Parlament..."


Am senzaţia că activiştii liberali îl susţin pe Antonescu din... lene. Antonescu le promite, acestor inşi probabil infantili, marea cu sarea. Vor cîştiga datorită posibilei charisme a liderului ori vorbelor de spirit ale acestuia, şi mai puţin datorită unei munci trudnice de zi cu zi.
Cînd ai un caracter discutabil (liberalii/politicienii nu pot pretinde altceva, fie şi datorită specificului jobului în România anului 2011), bineînţeles că lenea ţi-e foarte atrăgătoare. De aici brusca atracţie pentru Antonescu, la alegerile din PNL în 2009, cînd alternativa era munca ordonată, la ne-guvernarechiar, alături de rigurosul fie şi fără zîmbet Călin Popescu Tăriceanu.
Zic şi eu.

Un comentariu:

  1. Acuma... no... De gustibus. Discursul lui Crin a fost bun, totusi, a fost axat pe aruncarea pisicii de catre Boc... pe eschiva acestuia de a discuta el insusi despre munca in favoarea spiciului destructiv, de campanie.
    Interventia Udrei face parte din aceeasi clasa cu repetarea obsesiva a asocierii "uniunea socialista" de catre Boc, poate-poate ramane ceva. Si ramane, ca manelismul nu face apel la memorie...
    In ce-l priveste pe Tariceanu, era evident mai bun ca om politic... Era insa si santajabil, tocmai aparusera sapaturi basiste la originile importurilor de masini franceze, asa ca, probabil, oamenii au vrut sa continue cel putin o vreme cu un lider oarecum mai "curat" decat imaginea lui Tariceanu incarcata deja de etichetari basiste.

    RăspundețiȘtergere