duminică, 24 iulie 2011

[POLITICĂ] La ea ne pricepem toţi, nu?

Interviu Sebastian Lăzăroiu, în EvZ.
(  http://www.evz.ro/detalii/stiri/sebastian-lazaroiu-victor-ponta-nu-vrea-puterea-reala-in-partid-vrea-doar-confort-si-il-93.html   )

Ceva afirmaţii:
"Salvarea lui Crin Antonescu este să candideze la Pirămria Capitalei"
"USL se va face pulbere"

Părerea mea, a unui oarecare om din faţa monitorului:
Intrarea în politică ucide intelectualul.
Nu-mi dau seama dacă gestul merită.

Este posibil să distrugă şi bunul simţ, dpdv al inteligenţei vorbind, nu moral.
Bunul simţ te face să ţii cont de o eventuală subiectivitate personală. "Cît pot fi eu de obiectiv, ca angrenat într-o tabără?"
Conştient fiind de aşa ceva, şi tot îţi poate trage o păcăleală mai mare sau mai mică interiorul...

În ce-l priveşte pe Crin Antonescu, nu mi-e simpatic, dar trebuie pentru ca să recunosc că omul are şanse la preşedinţie. A ţării. Mai degrabă nu ar avea la Bucureşti. Unde e nevoie de un tip cu mîneci suflecate - ceea ce nu e cazul lui Crin. La Cotroceni, mai merge cîte un boem, căci trage tata premierul. În Deal, boemia poate primi numele de imparţialitate, de fericită neintervenţie şamd.
La Primărie, pe Splai sau la Cişmigiu, chestia asta nu ţine.În altă ordine de idei, mi se pare justă caracterizarea făcută de dl Lăzăroiu... :

"Victor Ponta nu vrea puterea reală în partid, vrea doar confort și iluzia că el conduce”Cum naiba de au nimerit marile partide din opoziţie, ambele şi în acelaşi timp, tipul acesta (totuşi) aerian şi neimplicat de lider?

Corect, deştept spus şi:
"Crin nu-l poate susţine nici pe Oprescu la Primăria Capitalei. Pentru că o victorie a lui ar însemna ca preşedintele PNL să îşi ia adio de la candidatura la prezidenţialele din 2014."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu