miercuri, 14 septembrie 2011

[PSIHOLOGIE] Urmări

Socoteam azi.
Urmare a depresiei nu ştiu cît de crunte, dar într-un stadiu la care nu mai merge să ocoleşti unele probleme. De fapt, nu că nu emrge, cît că oi fi rpegătit pentru anumite noia titudini...
E spus prea sec?

Mama măsii de viaţă!

Bon.
Filonul amintit mai sus se uneşte cu unele chestii interesante din Matei Georgescu, "Introducere în psihologia Comunicării", manual pentru Universitatea Spiru Haret.


I

Matei vorbeşte, de pe o parte, de comunicarea nonviolentă. Care nu e de Maica Tereza. Dar - dincolo de durerile implementării - este mai eficientă. Mai exact infinit mai eficientă pentru noi - şi am aici în atenţi atît  exteriorul, cît şi pentru interiorul.
O să mă înjuraţi, dar voi reveni pe larg într-un post viitor, căci ar fi varza prea mare aici. Totodată, este mai mare importanţa celei de-a doua chestii, chit că precedenta a efectuat declicul către treapta următoare.

Al doilea lucru remarcat de care vorbesc ţine de ceea ce Matei numeşte (probabil au numit-o alţii înaintea lui, dar asta nu contează) Injoncţiune.

Ca să nu mai lungesc eu excesiv, copiind text mult, aş fotocopia şi posta aici paginile aferente. Sper să nu fie naşpa şi să se băşice.
Matei pare om de treabă şi nu ştii niciodată cînd poate avea nevoie unul ca el de un fost student dezertor ca mine, dar care le mai nimereşte...Haios aici nu este că te apuci să-ţi baţi (pasămite) singur cuie în talpă, expunîndu-te unor lucruri care dor cumplit şid e care te-ai ferit ca naiba pînă atunci.
Dar că o să începi să şi cauţi acele dureri ori altele noi, asta dacă finalmente le poţi suporta...

Uf.

Dar altă cale nu pare să existe...

Şi ce mers pe muchie de cuţit ne e viaţa... Avem o cărăruie îngustă, din care dacă facem un pas în afară revenim electrocutaţi... Multe în jur dor?

Cum, bat cîmpii? Şi să mă uit niţel în jur, ce de-a lume normală?
Se poate... Dar văd şi riduri din senin... Văd şi tipi porniţi brusc să tragă un picior, de  şi teoretic nu i-a lovit nimic...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu