miercuri, 7 martie 2012

[AUTOEDUCAŢIE] Extrase presă, 7 martie 2012

I


Doamna Iuliana Stan, în Business Magazine,

Empatia: patetică sau igienică în conducerea oamenilor?


"La muncă nu trebuie să fim prieteni, avem o treabă de făcut!", "Dacă eu pot, să poată si ei!", "Lasă-i, să învete din greşeli! Rezistă cine poate!", "Nu performează, dă-l afară!", "I-am spus clar ce am avut de spus, să pună mâna să facă!" - ...sunt doar câteva dintre afirmaţiile pe care încă le fac mulţi dintre liderii timpurilor în care trăim, dar, este adevărat, se întâmplă din ce în ce mai rar. Ce stă oare în spatele acestor declaraţii? Ce aude cel care le primeşte? Ce se simte inspirat să facă? Desigur, cel care le face are tot dreptul: e nervos! Dar cei conduşi astfel devin mai performanţi?

Dacă le vorbeşti acestor lideri despre empatie, îi buşeşte râsul şi spun că asta e ceva jalnic, îşi încrucişează braţele la piept şi ridică din sprânceană. Dacă le spui că trebuie să aibă grijă de oameni, spun că nu suntem la pensiune. Dacă le vorbeşti despre emoţii, spun că atunci când ai o treabă de făcut nu e nimic despre emoţii, pui mâna şi faci. Am avut marea satisfacţie să interacţionez în ultima vreme cu oameni complet îndepărtaţi de gânduri care i-ar putea determina să facă astfel de afirmaţii. Intrigată de bine, am căutat să găsesc împreună cu ei unghiurile din care ne putem sprijini pe aceste cuvinte care sunt soft doar aparent şi am măsurat cât impact au ele în conducerea performantă a oamenilor. Prima lor reacţie a fost că nu se pot conduce oamenii dacă nu te poţi pune în pielea lor. 

De ce m-aş urma eu pe mine însumi dacă aş fi liderul meu? Ce trebuie să ştiu eu despre mine ca să scot maximum posibil din mine? M-aş suporta dacă mi-aş fi şef? Sunt foarte puţini cei care au curajul să răspundă acestor întrebări, dar când o fac se cheamă empatie. Nu există un răspuns bun la aceste întrebări, ideal este să ajungi să îţi pui întrebările. Empatia nu este despre a fi jalnic, sau mai puţin masculin sau cu mai puţină autoritate, este pur şi simplu despre a avea în minte faptul că poţi lua maximum din ce are cineva de dat doar în măsura în care ştii exact ce are de dat acea persoană şi ai curajul să te întrebi de ce ar face-o în relaţia cu tine, dincolo de angajamentul formal oferit de leafă. 

Empatia nu este despre a simţi ce simte celălalt judecând cu unităţile tale de măsură, ci cu unităţile celui care simte. Disponibilitatea de a face acest lucru este de fapt un proces, nu o acţiune izolată, iar parcurgerea lui are cel puţin două consecinţe extrem de profitabile, şi de o parte, şi de alta. Mai întâi este vorba despre claritate în relaţia dintre cel condus şi cel care conduce, iar claritatea pune limitele relaţiei şi îmi asigură cadrul în care o interacţiune are loc. Dacă eu cunosc şi înţeleg, pe de o parte, limitele competenţei cuiva şi, pe de altă parte, aspiraţiile acelei persoane, pot afirma că sunt în controlul spaţiului în care interacţionăm, iar ca lider am totdeauna această responsabilitate. Mai multul pe care îl vreau de la acea persoană acum nu poate fi livrat decât din două direcţii: îmbunătăţirea competenţei, şi acesta este un proces raţional, tehnic, sau creşterea nivelului aspiraţiilor, demers care este mult mai complex, emoţional, mai greu de făcut, dar cu impact mult mai mare pe termen lung.
Astfel, prin creşterea conştientă a aspiraţiilor cuiva ajungem la al doilea beneficiu al folosirii empatiei: expansiunea, sau dezvoltarea relaţiei. Nu ajung la performanţă sau la progres în nicio relaţie, de orice natură este aceasta, dacă nu mă folosesc şi de empatie. Nu este deloc un demers uşor şi rapid, iar în dinamica vremurilor în care funcţionăm e legitim să vă întrebaţi dacă e ceva ce ar trebui să facem cu toţi oamenii cu care interacţionăm. De cât timp am avea nevoie ca să facem asta cu toţi cei cu care interacţionăm? Ne putem pune zilnic în papucii a zeci sau sute sau mii de oameni? Paradoxul este că doar aparent consum mai mult timp punându-mă în papucii celuilalt, de fapt consum exact la fel de mult timp ca atunci când mă enervez că celălalt este incompetent. 

Aşadar, măsura în care suntem dispuşi să ne enervăm arată măsura în care putem fi capabili să câtigăm timp şi calitate folosindu-ne de empatie. Empatia este asemeni unui sport până la urmă, oferă numai beneficii dacă îi dau şansa să o practic. Cui îi este uşor să meargă zilnic să facă sport? Doar celui care a încercat şi a continuat pentru că vede beneficiile. Rareori am auzit însă pe cineva să spună că în sfârşit este fericit că, după ce a făcut câţiva ani sport, nu mai face şi e tare bine. Empatia e un sport al minţii, la fel ca cititul şi doar cei care îl practică îi simt beneficiile.

Este un dar sau un talent doar în măsura în care pasiunea pentru sport sau pentru citit este un talent, altfel este o deprindere care, pentru a produce performanţă, are nevoie de antrenament şi practică, este concluzia la care au ajuns majoritatea persoanelor care se consideră de succes în conducerea oamenilor, iar performanţa lor susţine aceste concluzii. Odată ce i-ai prins gustul, empatia este o unealtă fără de care nu te mai poţi descurca.II

Sfaturi din partea managerilor de succes, în aceeaşi revistă:


De la Radu Timiş, părintele vorbelor de mai sus, am reţinut şi:

"Chiar dacă sînt momente în care simţi că-ţi pierzi controlul şi nu îţi ţii în frîu spaimele şi fricile, e o stare cu care te obişnuieşti şi îţi asumi acest lucru."

"Eu nu caut vinovaţi, ci modalităţi de rezolvare a unei probleme."

"Important este visul pe care îl ai."

"În clasa a patra eram chibiţ la poker, pentru că eram trei copii, iar tata şofer, şi astfel cu banii nu ne întâlneam niciodată." Îşi aminteşte acum oarecum amuzat că era de mic tentat să câştige propriii bani, iar în clasa a şaptea şi-a cumpărat un rând de haine cu banii câştigaţi la poker, un joc ilegal la acea vreme. Cu trecerea timpului s-a descurcat din ce în ce mai bine. Spune, de pildă, că student fiind, a primit de la părinţi în prima lună 400 de lei de cheltuială, iar după trei luni trimitea el bani acasă.
 A absolvit cursurile Facultăţii de Sport, iar în vremea studiilor era şef de cantină, responsabil cu discoteca Preoteasa, iar în vacanţa de vară era şeful salvamarilor din Costineşti şi a discotecii Ring din aceeaşi staţiune. Vindea blugi, aduşi din Italia de colegii din echipele de volei.

Succesul Salamului Săsesc  /.../ Vedea la televizor reclama unei beri şi a constatat că în 30 de secunde de spot TV numele brandului apărea - vizual sau auditiv - de 16 ori. A făcut un pitch în care a cerut să apară numele CrisTim de tot atâtea ori. A ales spotul cu fetiţa sâsâită, deşi nimeni din echipa companiei şi nici chiar soţia sa nu au fost de acord. Era convins că acea reclamă va face istorie şi aşa a şi fost. "Din acel moment vânzările au plecat ca racheta", spune plastic omul de afaceri.

Ca prim comentariu personal, este neaşteptat că pun sub nas cititorilor mei, în general oameni ajunşi, chestii pe care le-au servit, asimilat de mult...
Bizar este că şi subsemnatul la peste cinci decenii de viaţă, are nevoie de aşa ceva - căci le puse şi pentru el un pic aici...III


Nici eu nu mai ştiu de unde am adunat următoarele - transmit însă întreaga consideraţie celui care le-a adunat (dacă mă gîndesc, am şi eu ceva asemănător, adunat acum nn ani, pe o paletă mai largă ce-i drept...)


Deseori pomenescîn posturile mele de un amic ce-mi lua în derîdere interesul pentru asemenea stil de literatură. El îmi recomanda romanele...
Chit că discuţia avu loc acum vreo 25 de ani, rămîn la părerea că mie şi celor asemănători ca fire li se potrivesc asemenea pastile (nepeiorativ zis!).


   Viorel Micula, proprietar European Drinks : “DACA CREZI INTR-O IDEE SI O DEZVOLTI, VIN SI BANII”. Goana dupa bani poate reprezenta in anumite afaceri o frana in dezvoltarea unui antreprenor. Cu hotarare si perseverenta, orice business are o sansa. ”
   Richard Moat, fost sef Orange Romania : ” Oamenii, expertiza si abilitatile lor sunt bunul cel mai de pret, fara asa ceva nu poti avea o afacere. ”
   Iuliana Stan, CEO Human Synergetics: “ANTREPRENORIATUL INSEAMNA RISC. Riscul de a da gres, de a pierde, de a parea incapabil, de a nu avea succes”
   Camelia Sucu, presedinte Class Living “Un om de afaceri nu stie ce sa mai faca pentru a-si investi banii. Toti, daca s-ar putea”
   George Haber, antreprenor: “CA SA REUSESTI IN AFACERI SI IN VIATA TREBUIE SA INCERCI DE 10 ORI. NOUA INCERCARI VOR FI RATATE, DAR UNA VA FI DE SUCCES”.
   Dan Sucu, presedinte Mobexpert ” Momentul in care ai avere suficienta este atunci cand nu te mai uiti la nota de plata sau la preturile de pe etichete”
   Shimon Galon, CEO GTC Romania: “ROMANUL SE TREZESTE DIMINEATA SI NU SE GANDESTE CUM SA FACA O TREABA MAI BUNA, CI CUM SA FIE BOGAT IN ACEEASI ZI”
   Federico Carapuig, Director de marketing la Ibiza House: „Succes? Succes inseamna sa castigi bani, nu sa vinzi cat mai repede.”
   Florentin Banu, Fondator Joe si Artima: “Pana acum a fost vorba de oportunitate. Acum este mai greu pentru antreprenori, s-a maturizat piata si nu mai iertam greselile celorlalti ”
   Anca Bidian, vicepresedinte Kiwi Finance: “Nicio banca nu va finanta colacul de salvare in mijlocul furtunii pentru cineva care nu stie sa inoate”
   Andrei Diaconescu, partener Capital Partners: “Daca te uiti in topul celor mai bogati romani, vezi ca trei sau patru au investit in real estate. De-acum inainte vom vedea cine sunt cu adevarat dezvoltatorii si cine este doar speculator”
   Bogdan Putinica, CEO Enea Romania: “Romania are o multime de probleme, dar nu trebuie uitat ca oportunitatile de aici vin tocmai din aceste probleme. Oportunitatile si problemele vin la pachet”.
   Calin Sarchiz, managing pertener Pegas Consulting: “90% dintre companiile americane nu-si executa strategiile, la noi 90% nu au o strategie.”
   Carlos Ghosn, presedintele Grupului Renaul: “E usor sa cresti vanzarile daca nu tii sa faci profit. Dar cresterea si profitul trebuie sa mearga impreuna. Iata sarcina cea mai dificila”
   Cristian Burci, Iris: “Banii se fac cand iti vinzi businessul, nu cand il operezi. Adica la exit.”
   Dusan Wilms, CEO Metro Cash & Carry Romania: “Cel mai important lucru pentru un lider este sa motiveze oamenii in aceasta perioada. Trebuie sa fie un capitan in fata care preia toata apa si tot vantul si sa aiba grija ca echipa sa fie stabila”
   Andreas Treichl, CEO Erste Bank: “In Romania poti vinde orice care costa 2.99, dar daca vrei sa vinzi acelasi produs cu 3,01 pierzi garantat”
   Bogdan Baltazar, fost presedinte BRD: “Marea Problema in Romania este ca multe afaceri se fac pe sub masa si nu pe masa”
   Dragos Dinu, fost sef al A&D Pharma: “Conditiile climaterice influenteaza creativitatea. Marile genii s-au nascut intre paralele 40 si 60.”
   Paul Marasoiu, presedinte Peacock Hotels: “Este un paradox faptul ca in Romania convietuiesc doua repere : ospitalitatea traditionala si “sa moara capra vecinului”
    
Cateva filozofii legate de internet
   Alexandru Costin, CEO Adobe Romania: “In 10 ani, toata lumea va fi pe internet. Intreaga noastra viata va fi salvata pe internet. ”
   Grant McKenzie, vicepresedinte Ursus Breweries “Cand am venit, in urma cu circa un an, ne gandeam la mediul digital cam 2% din timp, acum am ajuns la 20%.”
   Mihai Moghior, CEO BrainSpotting: “IT-ul ne apropie cel mai mult de vest fata de orice alta industrie din Romania, atat ca salarii, cat si ca valoare a competentelor.”
   Sergiu Biris, Fondator Trilulilu: “Internetul romanesc se aseamana foarte mult cu o gradinita fara educatoare, unde copiii se bat fara incetare pentru jucarii”


Motivational, Inspirational de astazi

   Unii oameni sunt pe punctul de a incepe un lucru, altii incep; unii sunt pe punctul de a termina taskurile, altii le termina, aceasta diferenta foarte mica face delimitarea intre succes si esec in actiunile unei persoane.
   Motivatia este ceea ce te pune in miscare generand realizari.
   Oamenii inspirati si motivati sunt de neoprit.

   Unele filme, imagini, clipuri, citate pot avea un mesaj puternic pentru tine, te pot inspira, iti pot ridica moralul, amintindu-ti ceea ce conteaza cu adevarat pentru tine, energizandu-te pentru a duce la bun sfarsit un lucru.
   Dar acest mesaj e ca un foc se poate stinge de aceea e important sa gasesti mereu noi metode care sa te tina in priza.

   Mai jos sunt mesajele puternic energizante pe care le folosesc eu iar lista cu aceste materiale motivationale, inspirationale sper sa fie utila si pentru tine.
5 martie 2012
“Norocul nu are de-a face cu viata, norocul este pentru cei care nu gandesc suficient pentru a avea succes”
……………………………………………………………………………………….
“Mai mult bine, mai putin rau: un principiu simplu pentru o lume mai buna.”
- Zoe Wei

3 martie 2012
de pe siblondelegandesc.ro :
Nu intotdeauna e bun ajutor ala pe care-l primesti fara sa-l ceri.

de pe Avantaj la start
Ca sa pui o intrebare nu iti trebuie muschi, ci curaj!

2 martie 2012
de pe traiesteliber.ro :
in acest an … oamenii au fost uniti intru inlaturarea zapezii. Hai poate mai ninge…sa ne cunoastem mai bine!

1 martie 2012
de pe marrinutza.blogspot.com :
Daca am imprumuta mai des din razele soarelui si din gingasia florilor de primavara poate ca am fi cu totii mult mai fericiti.

16 februarie 2012
Antreprenoriatul inseamna sa traiesti cativa ani din viata asa cum majoritatea oamenilor n-ar face-o, ca sa-ti poti petrece restul vietii asa cum majoritatea n-ar putea.
……………………………………………………………………………………….
Oricine poate incepe o afacere dar foarte putini pot face o afacere profitabila.
……………………………………………………………………………………….
“Un expert este un om care a facut toate greselile posibile, intr-un domeniu foarte restrans.”
Niels Bohr

……………………………………………………………………………………….
“Viata pe Pamant poate fi costisitoare, totusi include o excursie anuala gratuita in jurul Soarelui”
Ashleigh Brilliant

15 februarie 2012
“Ori de cate ori aplauzi o persoana, un produs, un serviciu, o idee sau o realizare, intreaba-te: “As putea sa o fac eu mai bine?” Daca raspunsul este da, atunci apuca-te si fa-o.”
- din cartea “Reguli de baza pentru antreprenori” de Jonathan Yates

14 februarie 2012
Am observat ca majoritatea oamenilor evolueaza in timpul pe care altii il pierd.
-Henry Ford

11 februarie 2012
Mergi inainte si probabil te vei impiedica de ceva, poate cand te astepti mai putin. N-am auzit niciodata pe cineva care sa se impiedice de ceva stand pe loc.
- Charles Kettering

……………………………………………………………………………
Unii oameni viseaza la realizari marete, in timp ce altii raman treji si le savarsesc.
10 februarie 2012
Nu astepta sa se aprinda becul de unul singur: du-te si gaseste intrerupatorul.
- Jonathan Yates “Reguli de baza pentru antreprenori”

9 februarie 2012
Momentul potrivit ca sa plantezi un copac a fost acum 20 de ani.
Al doilea moment potrivit ca sa il plantezi este ACUM.

8 februarie 2012
Daca poti sa-ti numeri banii, inseamna ca nu ai un miliard de dolari.
- J. Paul Getty, fondatorul companiei Getty Oil
……………………………………………………………..

Pe masura ce imbatranesc, sunt mai putin atent la ce spun oamenii. Ma uit doar la ce fac.
-Andrew Carnegie, fondator al Carnegie Steel Company

7 februarie 2012
Nu intuneca cerul altora cu supararea ta.
- Nicolae Iorga

6 februarie 2012
Asta e tragedia omului : lucrurile din jur se schimba, dar el nu.
- Makiavelli

4 februarie 2012
In viata exista riscul ca oamenii sa te raneasca (intentionat sau nu) insa problema principala in aceste situatii nu este faptul ca altii te-au ranit/dezamagit, ci modul in care ai decis tu sa reactionezi.
3 februarie 2012
1)Chiar daca as sti ca maine intregul pamant va exploda in bucatele, eu tot mi-as planta marul.
- Martin Luther King

2)”O organizatie este sanatoasa atunci cand oamenii vorbesc unii cu altii, nu unii despre altii”
Dorin Dancu, Senior Consultant la TMI Romania.

2 februarie 2012
1) de pe: empower.ro :
Un calaret trecea in goana mare, ridicand praful in urma lui.
“Hei, unde te grabesti asa?” il intrebau oamenii.
“Nu stiu!” striga calaretul, “intrebati calul”.

Tu stii unde te indrepti? Ai stabilit un obiectiv?
2) sursa: catalinchirilescu.ro :
Retine ca nu esti superior prin nimic celui din fata ta. Si nici el tie. Si nici macar egali nu puteti spune ca sunteti, ci mai degraba unici.
1 februarie 2012
1)Uita-te in oglinda de la baie:ce vezi?
Imperfectiuni? Stai acolo pana te vezi frumoasa.
Vezi ura? Stai acolo pana ce scoti din inima ta tot veninul adunat.

2)Cat de putine stim despre noi si ce multe “stim” despre lume.
de pe : stilultau.com
31 ianuarie 2012
Nu spune lumii ceea ce stii sa faci, fa-o si gata.
- Riccardo Oda

30 ianuarie 2012
Cel ce vrea sa invete, nu are nevoie de profesor, cel ce nu vrea sa invete, nu poate fi ajutat de nici un profesor.
28 ianuarie 2012
Oamenii te trateaza tot timpul asa cum ii educi sa te trateze.
24 ianuarie 2012
Faceti ceea ce puteti, cu ceea ce aveti, acolo unde sunteti.
- Theodore Roosevelt

23 ianuarie 2012
Da fiecarei zile sansa sa fie cea mai frumoasa din viata ta.
- Mark Twain

22 ianuarie 2012
Cei care gresesc se impart in doua categorii:
Aceia care au actionat fara sa gandeasca
si cei care au gandit fara sa actioneze.
- John Charles Salak

21 ianuarie 2012
Nu taia rumegus cu fierastraul!
-Dale Carnegie

19 ianuarie 2012
   “Urmeaza cei TREI R:
Respect pentru tine,
Respect pentru altii,
Responsabilitate pentru toate actiunile tale.”

- Dalai Lama
18 ianuarie 2012
“Pentru orice realizare, primul pas este curajul.”
- Johan Wolfgang von Goethe

17 ianuarie 2012
Odihneste-te inainte de a obosi!
Dale Carnegie

16 ianuarie 2012
Liftul catre succes e defect…va trebui sa o iei pe scari, pas cu pas.
– Joe Girard

10 ianuarie 2012
Nu specia cea mai puternica sau cea mai inteligenta supravietuieste ci aceea care este cea mai adaptabila la schimbari.
Charles Darwin

9 ianuarie 2012
Cel care zambeste, intr-o situatie dificila, in loc sa se infurie va fi intotdeauna mai puternic.
Fiecare eveniment al vietii are un scop: sa te invete cum sa razi mai mult, sau cum sa nu plangi prea tare.
8 ianuarie 2012
Cand te ocupi prea mult de defectele altora, n-ai timp sa le indrepti pe ale tale.
-Jean de la Bruyere

7 ianuarie 2012
“Omul care pune o intrebare este prost pentru un moment, omul care nu intreaba este prost pentru intreaga viata.”
– Confucius

6 ianuarie 2012
Daca e important pentru tine, vei gasi o cale. Daca nu, vei gasi o scuza.
5 ianuarie 2012
Bunicul meu mi-a spus candva ca exista doua feluri de oameni: unii care muncesc si altii care culeg roadele. M-a sfatuit sa incerc sa fac parte din primul grup: competiția este mai slaba acolo. – Mahatma Gandhi

4 ianuarie 2012
Nu-ti mai face griji pentru gropile din asfalt si bucura-te de calatorie!
- Barbara Hoffman

3 ianuarie 2012
“Visurile visatorilor indrazneti nu sunt niciodata indeplinite, sunt intotdeauna depasite.” — Alfred Lord Whitehead
2 ianuarie 2012
“Nu trebuie sa vezi toata scara – fa doar primul pas.”
Martin Luther King

1 ianuarie 2012
“Motivatia este ceea ce te ajuta sa incepi un lucru. Obiceiul e ceea ce te ajuta sa continui.” – Jim Ryun
31 decembrie 2011
Viata este o tabla de sah, iar partenerul dumneavoastra de joc este timpul.
26 decembrie 2011
Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin;
“Interviu cu Dumnezeu” de Octavian Paler

25 decembrie 2011
Craciunul este o necesitate. Trebuie sa existe cel putin o zi pe an care sa ne reaminteasca ca suntem veniti aici pe Pamant pentru altceva in afara de noi insine.
— Eric Sevareid

24 decembrie 2011
Daca, altadata, in fata unui mort, ma intrebam: “La ce i-a servit oare sa se nasca?”, acum, imi pun aceeasi intrebare in fata oricarui viu.
~Emil Cioran

20 decembrie 2011
Indiferent cat de bine faci un lucru, mereu poti gasi o noua cale de a-l face si mai bine.
19 decembrie 2011
“Evita multimea ! Fa din gandirea ta una independenta ! Fii jucatorul de sah, nu piesa de sah !”
Ralph Charell

17 decembrie 2011
Cat de multe lucruri sunt socotite imposibile, inainte de a fi realizate!
Plinius

16 decembrie 2011
Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa te simti ca si tu poti deveni mare.
Mark Twain

15 decembrie 2011
“Orice om se naste antreprenor, insa ajunge sa fie angajat al unei companii in urma educatiei primite sau datorita circumstantelor.”
Vlad Stan

14 decembrie 2011
“Cine nu a facut niciodata o greseala nu a incercat niciodata nimic nou.”
Albert Einstein

12 decembrie 2011
“Secretul succesului este de a face lucrurile obisnuite neobisnuit de bine.”
John D. Rockefeller

9 decembrie 2011
Cand viata iti ofera lamai , fa-ti o limonada!
8 decembrie 2011
Toti imbatranim, insa unii imbatranesc frumos, iar altii nu.
Sunt oameni care se sterg odata cu trecerea vremii, si oameni care abia atunci incep sa straluceasca mai puternic.
Nu o data am intalnit batrani cu o pofta de viata de invidiat, la fel cum nu o data a trebuit sa suport tineri care lasa viata sa ii traiasca pe ei.

5 decembrie 2011
Cine suntem astazi este rezultatul alegerii pe care am facut-o ieri, maine vom deveni ce am ales sa fim astazi.
4 decembrie 2011
“Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti”
Arta razboiului de Sun Tzu

3 decembrie 2011
Singura masura sigura de succes este sa oferiti servicii mai multe si mai bune decat se asteapta de la voi, indiferent de sarcina care va revine.
- Og Mandino

2 decembrie 2011
Cu cat inaintez in varsta, cu atat sunt mai sigur ca diferenta majora intre oameni, intre cei slabi si cei puternici, intre cei mareti si cei mediocri, consta in energie – determinarea invincibila – un scop care, odata stabilit, nu poate duce decat la moarte sau la victorie.
-Sir Thomas Fowell Buxton

1 decembrie 2011
Multi iti vor binele. Ai grija sa ramana la tine !
Connect-R

30 noiembrie 2011
“Oamenii trebuie sa inteleaga ca nimeni nu triseaza, uneori castigam, alteori pierdem. Nu astepta sa ti se dea ceva inapoi, nu astepta sa ti se recunoasca efortul, sa ti se descopere geniul, sa ti se inteleaga iubirea. Incheie niste etape. Nu din orgoliu, din neputinta sau mandrie, ci pur si simplu pentru ca acel lucru nu se mai potriveste cu viata ta.
Inceteaza sa mai fii cine erai si transforma-te in cine esti!”
Paolo Coelho

29 noiembrie 2011
Intreaba-te: Anturajul meu ma ajuta la constructia viitorului meu sau e doar o bucata din trecutul meu?
Tine minte! Viitorul tau mereu va fi mai important ca trecutul tau!

28 noiembrie 2011
Toti pornim campioni in aceasta viata, dar intr-un moment uitam acest lucru … A venit timpul sa-ti reamintesti cine esti …
ESTI UN CAMPION ! POTI OBTINE ORICE DORESTI ! DOAR CREDE IN TINE !

27 noiembrie 2011
O cautare incepe totdeauna cu Norocul Incepatorului. Si se termina intotdeauna cu Proba Cuceritorului.
Paulo Coelho in cartea Alchimistul

26 noiembrie 2011
“Tot ce se intampla o data, poate sa nu se mai intample niciodata. Dar tot ce se intampla de doua ori, se va intampla cu siguranta si a treia oara.”
Paulo Coelho in cartea Alchimistul

25 noiembrie 2011
“… viata inseamna salturi cu parasuta, inseamna risc, inseamna sa cazi si sa te ridici, inseamna alpinism, inseamna vointa de a ajunge in punctul tau cel mai mai inalt, de a te simti nemultumit cand nu reusesti sa o faci …”
Paulo Coelho

24 noiembrie 2011
Dupa fapta si rasplata !
23 noiembrie 2011
“Nu anii din viata ta sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai”
Abraham Lincon

22 noiembrie 2011
Cand cineva din echipa obtine un succes important, sarbatoriti-l si spuneti-le si celorlalti. Succesul genereaza adesea alte succese.
21 noiembrie 2011
Nu s-a terminat pana cand nu ai castigat.
20 noiembrie 2011
“Nu te ineci cazand in rau, ci ramanand scufundat in el.”
Paulo Coelho

19 noiembrie 2011
“Niciodata nu te recunoaste invins, indiferent ca e vorba de un lucru marunt sau important – niciodata nu te recunoaste invins, decat in fata unor chestiuni de onoare sau de bun simt. Niciodata, dar niciodata, sa nu renunti!”
Winston Churchill

18 noiembrie 2011
Incercarea este sansa de a ne cunoaste puterile sau … lipsa lor.
17 noiembrie 2011
“Nu abandona ceea ce nu stii sa faci, ci combina cu ceea ce stii sa faci.”
John Wooden

16 noiembrie 2011
“Visele pentru care renunti sa lupti pot deveni, murind, cosmarurile care te vor bantui toata viata.”
Radu Herjeu

15 noiembrie 2011
“Viata nu inseamna sa ai in mana carti bune, ci, uneori, inseamna a juca bine avand in mana carti slabe.”
Jack London

14 noiembrie 2011
Exista unii oameni care reusesc sa aiba succes chiar si atunci cand nimeni nu crede in ei, dar niciodata nu va avea succes unul care nici el nu crede in el.
9 noiembrie 2011
Daca stii cat valorezi. Du-te si fa-i pe ceilalti sa vada asta.
8 noiembrie 2011
“Antreprenoriat inseamna sa creezi locuri de munca nu sa faci tranzactii cu terenuri.”
Mihail Marcu, presedintele Consiuliului de Administratie al operatorului medical privat MedLife

5 noiembrie 2011
“Educatia este cea mai puternica arma care poate schimba lumea.”
Nelson Mandela

4 noiembrie 2011
Romanul se trezeste dimineata si nu se gandeste cum sa faca o treaba mai buna, ci cum sa fie bogat in aceeasi zi.
Shimon Galon, CEO GTC Romania

2 noiembrie 2011
“Cel mai valoros lucru pe care il poti face este sa gresesti – pentru ca din a fi perfect nu vei putea invata nimic”
Adam Osborne

1 noiembrie 2011
“Tot ce e bine e greu de facut.
Sa mori e usor, sa pierzi e usor, sa trisezi e usor, sa fii mediocru e usor. Evita lucrurile usor de infaptuit.”
Scott Alexander

28 octombrie 2011
“Afacerile sunt ca mersul pe bicicleta: nu poti sa mergi inapoi si nu poti sta pe loc, deoarece vei cadea. Singura solutie este sa mergi inainte!”
Proverb chinezesc

25 octombrie 2011
Banii reprezinta al saselea simt fara ei nu le poti utiliza complet pe celelalte cinci.
24 octombrie 2011
Orice obstacol are in el si bucuria omului care-l va depasi.
Napoleon Bonaparte

23 octombrie 2011
Ai curaj, sterge-ti ochii, adesea caderea e un mijloc de a te ridica mai sus.
William Shakespeare

22 octombrie 2011
Daca ai cazut de sapte ori, ridica-te de opt.
proverb japonez

21 octombrie 2011
“prostia creeaza saracie, saracia creeaza furt, furtul aduce pedeapsa”
Oamenii prosti ajung saraci in mod automat, tocmai fiindca sunt inutili altora, ei nu se pricep sa creeze, ci doar sa ceara.
Oamenii destepti ajung saraci prin accident, dar se pricep sa iasa la suprafata.

20 octombrie 2011
Daca nu iti golesti niciodata maruntisul din portofel, niciodata nu vei ajunge sa ai buzunarele pline cu bancnote.
19 octombrie 2011
Cand esti la lucru, lucreaza!
Multi oameni nu au rezultate pentru ca atunci cand sunt la lucru, se joaca.
sursa: empower.ro

18 octombrie 2011
Mai bine lasam pe maine!
Daca aduni multi de maine, ai sa te alegi cu multi ieri irositi.
Nu adunati gramezi de ieri irositi. Sculati-va si traiti, fiindca o viata aveti !

17 octombrie 2011
Cand lucrurile se misca greu, citeste dimineata ziua din calendar si constientizeaza ca o vei trai o singura data, asa ca traieste-o bine.
16 octombrie 2011
Pus in fata provocarii, cand simti ca atarni periculos pe stanca, nu te concentra pe cadere. E mai intelept sa cauti mijloace sa capeti putere in maini.
15 octombrie 2011
Geniul inseamna 1% inspiratie, 99% transpiratie. Thomas Edison
14 octombrie 2011
Trebuie sa muncesti pentru a castiga. Castigul apare inaintea muncii doar in dictionare.
13 octombrie 2011
Nu te astepta sa te simti mai bine inainte de a actiona diferit; actioneza diferit si vei fi surprins de cat de repede te vei simti mai bine.
12 octombrie 2011
Asteptam momentul potrivit, relatia potrivita, miscarea potrivita, oportunitatea potrivita. Asteptarea cauta raspunsuri in trecut si creeaza obstacole; devii frustrat pentru ca nu se intampla niciodata nimic. Cand esti intr-o stare de asteptare, intreaga lume din jurul tau este la fel. Pentru a face ca lucrurile sa se intample, trebuie sa actionezi.
sursa: www.damaideparte.ro

11 octombrie 2011
“Perfectionandu-va in mod continuu, lumea devine mai buna. Nu va fie teama ca veti creste prea incet. Fie-va teama doar de nemiscare. Uitati greselile, dar amintiti-va ce ati invatat din ele.” Benjamin Franklin
10 octombrie 2011
Traieste-ti viata fara frica, ataca toate obstacolele si demonstreaza ca le poti surmonta.
9 octombrie 2011
Sa nu se sperie de usile care i se inchid pentru ca usile de aia sunt facute sa se inchida dar sa si sa se deschida. Camelia Sucu.
8 octombrie 2011
Majoritatea oamenilor sunt fericiti in masura in care hotarasc sa fie. Abraham Lincoln
7 octombrie 2011
Poti sa pierzi 99 de batalii, daca in cea de-a o suta vei castia razboiul, te vei numi invingator.
6 octombrie 2011
“Timpul tau e limitat, nu il irosi traind viata altcuiva.
Nu trai blocat in doctrine, care inseamna sa traiesti dupa rezultatele gandirii altor oameni.” Steve Jobs (n. 24 februarie 1955, d. 5 octombrie 2011)

5 octombrie 2011
“Succesul pe termen lung nu poate fi atins decat cu efort continuu si sustinut pentru o perioada mare de timp”.
4 octombrie 2011
“Nu este nimic mai rusinos decat sa privesti pe cineva facand ceva ce tu ai zis ca nu se poate”
Sam Ewing, fost jucator de baseball

26 septembrie 2011
Lipsa de actiune e o actiune. Doar ca nu din aceea care-ti foloseste.
25 septembrie 2011
Acum e momentul !
Nu astepta momentul potrivit, pentru ca nu va veni.
Nu trebuie sa astepti sa stii mai mult, sa faci mai mult ori sa fii mai mult.
Acum e momentul !
text din fimul The Compass – Busola (2009)

24 septembrie 2011
Se spune ca primul pas e cel mai greu, pana ce nu-l faci, nu ti se indeplineste niciun vis. Daca vrei sa cresti, sa castigi, n-ai sa poti, daca nu incepi de undeva. Viitorul e in mainile tale.
text din fimul The Compass – Busola (2009)

23 septembrie 2011
Tu ca om iti modelezi esecurile transformandu-le in fundatia succesului.Cu cat esecurile sunt mai multe cu atat fundatia succesului e mai solida.

22 septembrie 2011
Cand viata si mai ales oamenii te-au trantit la pamant ! Ii privesti si-ti dai seama ca mai ai de ce sa lupti , ca nu trebuie sa te dai batut !

21 septembrie 2011
Esti cazut la pamant?
Ridica-te, sterge-te de praf si apuca-te de treaba. ACUM.

20 septembrie 2011
Marii campioni sunt de obicei marii invinsi !
Michael Jordan a fost dat afara din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea: “Am esuat de nenumarate ori in viata. De aceea am reusit.”
Lui Thomas Edison i-au trebuit 10.000 de experimente esuate pentru a inventa becul cu incandescenta.
R.H. Macy a dat faliment de sapte ori inainte ca magazinul lui din New York sa dea lovitura.
Romancierul englez John Creasey a primit 753 de scrisori de refuz inainte sa-si publice cele 564 de carti.

19 septembrie 2011
sa lasi in urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala imbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta inseamna ca ai reusit.
18 septembrie 2011
Nu este o alta zi mai potrivita de a incepe sa faci ceva cu viata ta, decat ziua de astazi.
17 septembrie 2011
Peste douazeci de ani vei fi mult mai dezamagit de lucrurile pe care nu le-ai facut, decat de cele pe care le-ai facut.
16 septembrie 2011
Am invatat atatea lucruri din greselile pe care le-am facut. Cred ca astazi o sa incerc sa mai fac cateva.
15 septembrie 2011
Nu-ti fie teama ca inaintezi prea incet. Teme-te daca te opresti.
(Sun Tzu)

14 septembrie 2011
Banul e ca apa işi face drumul său indiferent de ce e in fată. La fel trebuie să fie şi actiunile către atingerea obiectivului.
13 septembrie 2011
Doar un mic procent de oameni traiesc viata asa cum au visat-o.
De ce?
Pentru ca este nevoie de un efort. Si de fapte graitoare.
(fragment din Anthony Robbins – Putere Nemarginita)

12 septembrie 2011
Amanarea este limba celor saraci. Asa ca actioneaza acum !
11 septembrie 2011
Oamenii pot, teoretic, sa intreprinda orice atata timp cat gasesc resursele sa creada ca sunt in stare si sa treaca efectiv la fapte.
Anthony Robbins – Putere Nemarginita

10 septembrie 2011
In viata fiecarui barbat si a fiecarei femei vine un moment de mare incercare – un moment in care ne este testata fiecare resursa in parte. Un moment in care viata pare sa fie nedreapta cu noi. Un moment in care credinta noastra, valorile in care credem, rabdarea noastra, compasiunea noastra, forta de a nu ne lasa, toate sunt impinse dincolo de orice limita. Unii oameni se folosesc de asemenea momente ca de niste ocazii pentru a deveni mai buni – altii se lasa pur si simplu striviti de asemenea experiente de viata.
Anthony Robbins – Putere Nemarginita

9 septembrie 2011
“Pentru fiecare efort sustinut exista o rasplata inzecita.” — Jim Rohn
8 septembrie 2011
Rezultat dorit->Obiective->Variante->Criterii->DECIZIE->Actiune->Rezultat dorit
7 septembrie 2011
Un invingator nu renunta niciodata iar unul care renunta nu castiga niciodata.
Napoleon Hill

6 septembrie 2011
Lipsa banilor nu este un obstacol. In schimb lipsa ideilor este.
5 septembrie 2011
Fa pasi de testoasa, adu modificari minore in programului tau, nu te gandi ca o sa te schimbi pentru 30 de zile, ci pentru o viata intreaga.
4 septembrie 2011
Pana nu “demonstrezi” ca poti gestiona ceea ce ai deja, nu vei primi mai mult!
3 septembrie 2011
Toata lumea vrea sa mearga in Rai, dar nimeni nu vrea sa moara.
Toata lumea poate, dar nimeni nu vrea.
Toata lumea poate reusi in orice domeniu, dar multi nu vor. Tu vrei?

2 septembrie 2011
“Sa nazuiesti mereu a dobandi stima oamenilor, si mai ales pe a ta insuti. De aceea sufletul tau sa fie totdeauna la fel cu gandul, gandul cu vorba si vorba cu fapta, caci numai astfel vei obtine un echilibru statornic intre lumea ta si lumea din afara! Ca barbat, sa-ti faci datoria si sa nu uiti niciodata ca esti roman. ”
Padurea spanzuratilor de Liviu Rebreanu

1 septembrie 2011
“Un bun plan pe ziua de azi e mai bun decat unul perfect pe ziua de maine.”
filmul The edge – Infruntarea
Parerea mea de amator, privind filmul.
Prindea mai bine daca incetineai ritmul, dar compensai aceasta rapire de timp printr-un avans spre camera şi o mica inflamare de entuziasm, cu privire la materialul expus, dar si la persoana careia ii vorbesti.
Cred totodata ca miscarea miinii tradeaza mai degraba stress decit o sistematizare a materialului de expus.


Winfrey Oprah a devenit milionara la varsta de 32 de ani, atunci cand show-ul ei a fost transmis la nivel national. Conform Forbes, averea ei ar fi de 2.7 miliarde de dolari.
Winfrey Oprah, considerata de Forbes a doua personalitate influenta din lume.
Iata regulile dupa care Oprah se ghideaza in viata, reguli pe care fiecare dintre noi le poate adapta propriei situatii, pentru a avea succes.
1. Tot ce oferi, mai devreme sau mai tarziu, o sa primesti inapoi.
2. Decide tu insuti cum va fi viata ta. Daca n-o faci tu, o vor face altii pentru tine.
3. Indiferent ce ti-a facut o persoana in trecut, nu mai are nici o putere in prezent. Numai tu ii mai poti permite sa te raneasca.
4. Cand oamenii iti dezvaluie caracterul prima oara, crede-i.
5. Ingrijorarea este pierdere de vreme. Foloseste energia sa faci ceva in legatuta cu lucrurile care te sperie.
6. Ce crezi este mai important decat ce visezi, ce doresti sau ce speri. Vei deveni ceea ce crezi ca esti.
7. Multumesc, este de ajuns pentru o rugaciune.
8. Fericirea pe care o simti este direct proportionala cu dragostea pe care o oferi.
9. Esecul este doar un semn care-ti spune ca trebuie sa o iei in alta directie.
10. Daca oamenii nu sunt de acord cu deciziile pe care le iei asta nu inseamna ca lumea se va scufunda.
11. Increde-te in instinctele tale. Intuitia nu minte.
12. Iubeste-te pe tine si apoi invata sa extinzi aceasta iubire si asupra altora.
13. Lasa-te condus de pasiune in job-ul ales.
14. Gaseste o modalitate sa fii platit facand ceea ce-ti place. Atunci fiecare ban va fi un bonus.
15. Dragostea nu doare. Te face sa te simti minunat.
16. Fiecare zi iti ofera oportunitatea s-o iei de la capat.
17. Sa fii mama este cel mai greu job de pe pamant. Femeile de pretutindeni trebuie s-o declare.
18. Indoielile inseamna „NU”. Nu misca. Nu raspunde. Nu te grabi.
19. Cand nu stii ce sa faci, asteapta. Raspunsul va veni.
20. Necazurile nu vor dura o vesnicie.
21. Fa lucrul pe care crezi ca nu poti sa-l faci. Esueaza. Incearca din nou. Fa-l mai bine a doua oara. Singurii oameni care nu cad sunt cei care nu urca pe cablul de la inaltime. Acesta este momentul tau.
22. Eu cred ca norocul apare atunci cand pregatirea si perseverenta intalnesc oportunitatea.N. M.O.
Tehnoredactarea, aşezarea în pagină putea fi - recunosc! - mai fericită...
M-aş bucura mult să vă fi fost utile măcar 10% din şirul de la #3!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu