marți, 3 iulie 2012

VIAȚĂ, SOCIAL Steve Jobs, Bill Gates


Scriu ceste pe sculă Jobs.
Mac Book Pro, parcă. Vivat sponsor Mugur!

Dar.

Toată lumea îl slăvește pe Jobs.
Între altele, că ce perfecționist era iel.
Ce minuni scoase.Greu să atragi atenția asupra unui aspect minor și colateral legat de această nemaipomenită însușire...
Imediat vine: Cum, dom'ne, e binele Lumii! Ce mai contează?


Tare mult așteaptă Lumea, Societatea fraieri d-ăștia...
Care, între altele, nu au habar ce li se întîmplă.
Ce îi împinge, ce gol, pe acel drum.

Nici nu au citit chestii serioase, not for dummies, despre perfecțiune. Ce e ea și unde duce.

Pe Jobs l-a dus unde l-a dus.
Se scrie acum, e slăvit, dar băiatu' e tot la doi metri.


Aparent paradoxal, Bill Gates fu mai teatral, mai nenatural decît  marele lui competitor.  Chestie care, în principiu, nu duce bine.
Dar pare să fi știut și să se bucure de viață. Iar paradoxal, un apetit m măricel pentru bănet pare să-i fi fost salvator.
Interveni și un alt gen de relație conjugală - nu știu ce va fi fost Jobs în acest domeniu dar nu i se duse buhul de iubitor de doamnă, de sexu frumos șamd. Iar așa latura, daca-i cit de cît fericită, nu strică deloc echilibrului, normalului ființei umane.

Feriți-vă să ajungeți a fi adulați, lăudați de Majoritate. În clipa aceea oarece succes, oarece reflectoare, aplauze sînt ale voastre. Dar voi înșivă deja nu mai se află în ograda dvs. Iar ce se întîmplă în așa situație, priviți la Steve Jobs.

Chit că paralela pare excesivă, aș trimite și la Faust. Căci ;i la părintele Apple tot un fel de vînzare a sufletului fu.O să spuneţi că-s pozele interesant alese, că am ales un Jobs de pe gîrlă şi un Gates la polul opus. Dar nu cred că un Jobs temporar echilibrat ori unul din 2011 ar fi impresionat mai plăcut...


PS
Wozniak cum o duce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu