joi, 9 mai 2013

/ SOCIAL / De-ale roastre, rrromâneștiDacă te afli pe o scenă, mai mult decît sănătos 
este să cînți pe gustul spectatorilor.


Și motto aparent la antipod:
Anonim, 15 aprilie 2013, 19:45
o tara pe care toata lumea o vinde pentru spagi,comisioane . 
pacat de ea. HOTILORExistă și indivizi ce nu izbutesc această racordare, producție proprie - gust ceilalți. Este și motivul pentru care succesul social le va surîde la calende.


În parcul Titan, mai exact porțiunea acestuia de la nord de Bd. Rebreanu și totodată la est de lac, au apărut niște panouri, punctînd oarecum o zonă întinsă. Aflăm de acolo cum că arealul în cauză a fost retrocedat prin hotărîre din 2005, a primarului de atunci,  Adriean Videanu.

Îmi plac grozav vorbele mari, cu civilizația, cu bravul popor român... Dar dincolo de toate le  iau drept glume. Căci, în practică, sesizez legătura fermă dintre concetățenii mei și umanoidul acelui tip, Hobbes la nume.
Homo homini lupus.

Inițial panourile acelea punctau doar anul retrocedării: 2005. Oricum erau răuvoitoare, căci - probabil - actualul primar de sector ținea să nu-i fie imputată lui (căci mintea simplistă a majorității așa procedează) ciuntirea parcului.


http://delabirou.blogspot.ro/2013/04/parcul-IOR-retrocedat.html

Careva, dintr-o tabără politică ce se poate bănui, o fi spus că nu e de ajuns, așa că au pus niște trepăduși să vopsească panourile și să plaseze alt text, cel pomenindu-l pe Videanu.

ultimului îi este imputabil și nu prea actul din 2005 deduc din faptul că balamucul apare abia acum. Deduc de aici că formula chipeșului pedelist nu a fost pe placul proprietarului, de unde alți ani prin justiție. Zic și eu!
Fără să posezi neapărat mania comploturilor, o distracție tot rămîne pe lumea asta: să te uiți după cortină, la diverse spectacole. Unor indivizi cu pretenții de ecologiști taman acum le-a venit să nu doarmă noaptea de grija gunoaielor - multe-puține - din acea parte de parc. Așa că s-au mobilizat, au dat firește un telefon și media, apoi au ieșit la treabă, cu mesajul nici măcar suficient voalat că uite ce jeg s-a adunat în acea halcă de teren ajunsă pe mîna cui nu trebuie.

Imaginea de mai sus nu e pusă cu scop ecologic, raliat pe deasupra la demersul înfocaților pomeniți în text, ci pentru a vă deschide sufletul la ideile mele...
Bon. mai departe. Reacția mulțimii la amintita retrocedare a ținut și ea de Hobbes. În sensul enteresul (meu) și iar enteresul. În spriijinul căruia se acționează cu toate etrtipurile posibile, și de către oameni care-s și ei oameni... Un Mircea Toma poate face glume de un fel la gazetă, și de altul în practică aici - totul în funcție de cum  prinde bine dînsului.
Evenimentul Zilei idem. De unde se dă de dreapta de cîte ori îi cade frumos la stomac, o sucește la stînga cu mare iuțeală, cîndinteresele capitaliste ale gazetei o cer. Iar ca atare, nu i se pare deloc aiurea să reproducă declarația unei doamne de 50 de ani, care spune: "Mie mi se pare foarte suspect cum acest teren ar fi putut să aparțină cuiva, legal. Înainte de anii '50 aici se făcea muncă patriotică”. Cum spuneam, EvZ nu are vreo jenă în a reproduce tîmpenia, poate și pentru că - de-ar fi preluat ceva rațional - n-ar fi înțeles colegii de IQ ai doamnei...În răstimp, primăria se dă independentă, dar mieroasă pe o direcție clară: "Din anul 2005, prin Dispoziţiile Primarului General nr. 4333/2005 şi 4334 /2005, au fost restituite suprafeţele de 11,2399 ha, respectiv 1,0127 ha din suprafaţa Parcului Al. I. Cuza, la care se adaugă şi suprafaţa de 0,84 ha aferentă bisericii din parc. Din acel moment, terenul retrocedat în suprafaţă de 12,28 ha din vecinătatea parcului Al. I. Cuza a căpătat un aspect neîngrijit, chiar abandonat, constituind un permanent subiect de discuţie cu cetăţenii sectorului 3, care îşi petrec timpul liber în parcuri”
Am reprodus declarația din "Adevărul", gazetă cu pretenții de seriozitate și ea, dar nu pînă la a sta de vobă cu noul proprietar, o doamnă Cocoru parcă. De-ar fi făcut-o, strica atmosfera de grădiniță, unde vrem mult și aiurea. A pomeni aici amănunte furnizate de tabăra adversă echivalează cu sfîrșitul distracției, ceva a la hîrjoneala din banc celor două armate, gonite finalmente de supraveghetorul pădurii.

Să nu aveți impresia că vîrful de lance al capitalismului cică spălat , adică ProTV, îi mai 
puțin mieros, bineînțeles coada ochiului ne părăsindu-i rubrica profit din bilanț...
Pentru cine nu este neapărat atins de boala infantilismului (care-i de două feluri, în funcție de vîrstă, însă ambele centrate pe Vreau! plus agresivitate cînd așa ceva nu se poate), miroși iute parșiveniile. Dacă așa a apucat omul de rînd, plus așa i-a venit bine, un gest rațional precum al retrocedărilor pică precum sarea în ochi. Bineînțeles că interesul îl face să găsească iute inclusiv formule cu a fi declarată zona de interes general. Mica problemă se ivește la momentul plății, căci o așa porțiune de teren costă.
Într-o primă fază va da din colț în colț, eventual va pomeni din senin de cei care au furat. Apoi, un piiic mai cu picioarele pe pămînt, va reclama un preț mai mic decît al pieții. Bineînțeles că dacă vajnicului cetățean i s-ar prezenta cineva la ușă cu privire la o donație întru achiziția publică, teatrul ar fi de zile mari.
Ca să nu ni se ofilească imaginația, aș vrea să ne închipuim minunea potrivit căreia Xulică ar fi depistat deodată drept moștenitor, laolaltă cu norocoasa doamnă Cocoru. Vă las pe dumneavoastră să ghiciți în ce parte a corpului l-ar durea pe același, în legătură cu interesele celor 300.000 de locuitori din preajmă...


Venind vorba de așa salt... Citeam undeva (Klein?), recent, despre interesul unei țări precum Olanda, mai exact al cetățenilor acesteia, pentru o legislație împotriva corupției. În alte țări, nu spun care, există reticență - pe acea direcție - a parlamentarilor. 
Aici e frumos de mers cu investigația ceva mai departe de clasicele slogane (Politicienii fac și dreg, mama lor!...), în favoarea tendinței inconștiente de a lăsa lucrurile cum sînt, că nu se știe dacă nu săltăm și noi, cei de rînd, în fotolii...

Poate nu am căutat eu suficient pe net, dar inclusiv lumea cu pretenții de spălare e stăpînită de umori... Fără îndoială între ele se află insuficienta băgare în seamă, pe care nu aș lua-o în bășcălie, cîtă vreme ascunde cruntă nesiguranță existențială.
O altă categorie, după cîte miros eu, a săltat școlar, dar nu și în ale înțelepciunii.În paralel, de notat că există - pentru distinșii infantili-cu-interes amintiți, și apostazie mai mare decît a posibilei construcții de malluri ori blocuri în parcul lor. E problema bisericii apărute postdecembrist în acel parc, pe teren al altuia. Adică pe cel contestat la vremea aceea și retrocedat acum.
Coșmarul maxim, văd în comentarii pe siteuri, este ca acel lăcaș sfînt să fie demolat. Nu se pune o secundă problema primarului care, în deceniul zece, a dat liber la construcție acolo. Nu se pune nici problema băieților BOR, care nu s-au gîndit că investesc pe nisipuri mișcătoare dpdv al proprietății. Nuuu, să lase de la el proprietarul. Bineînțeles că aici o pantahuză legată de răscumpărarea terenului pare lui Jupîn Dumitrache de secol XXI mai mult decît jignitoare: e vorba de o biserică, domne, cum să nu o lase poporului??


Încheiere

De ce pot paria eu că mînuitorii de spray de aici nu au cea mai sănătoasă conduită de viață, în lunile, zilele și ceasurile lor?
PS
Fără îndoială, dacă posezi ceva mai nultă sensibilitate trebuie să fii foarte atent asupra drumurilor care duc la ulcer ori infarct.
Totuși, un condeier aici de față riscă!

Ia uitați cum e făcută din condei informarea următoare:


La începutul secolului trecut, aproape jumătate din terenul actualului sector 3 aparţinea unui moşier de origine bulgară - Ivan Grueff. În baza unui act vechi de proprietate, nepotul moşierului, Dan Romalo, în vârstă de aproape 90 de ani, a cerut o mare parte din terenurile ce aparţineau unchiului său şi a cedat drepturile litigioase în proporţie de 95% către o altă pensionară, Maria Cocoru. Cei doi au reuşit apoi să obţină şi să vândă anumite suprafeţe de teren speculatorilor imobiliari. Vorbim despre aproximativ 20 de hectare din Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, câteva hectare pe strada Ilioara şi alte două în zona Parcului Pantelimon, pe strada Vişeul de Sus.

Samd.

Altminteri, mă uit la fizionomia actualului primar și mă strădui să citesc. Să citesc mai mult.


Altă încheiere, căci ideile tot sosesc...
Chestia asta cu retrocedarea porțiunii din parc Titan (denumirea Al Ioan Cuza e absolut aiurea, am mai scris despre asta!) mi-a dus mintea la asaltul betonului în parcurile noastre, în detrimentul spațiului verde
În paralel, e foarte posibil - pentru că vînturile istoriei sînt valabile și la nivel midi - veni-va epocă de smuls teren betonat, pentru a fi redat verdelui... Cu sloganele, cu autoosanalele de rigoare, bineînțeles.
Îmi scapă mie ori la extinderea din ultimii ai asociațiile ecologiste au protestat de nu ai mai putut?...Un comentariu:

  1. Legat de Parcul IOR, am devenit f. banuitor la adresa Primariei sect.3 in legatura cu plantarea in mare graba a 5000 de platani in sector. Banuiesc ca urmeaza sa se BETONEZE un parc (poate chiar IOR) iar Primaria se acopera legal ca a plantat copaci pe strazi in compensare.

    RăspundețiȘtergere