duminică, 27 octombrie 2013

/ EXISTENŢĂ / Ochi prin jur, 27 octombrie 2013Pe aici, pre astă minunată scenă a dărilor cu părerea a Webului, cred că 99,9% dintre oameni sînt animaţi de sentimente din gama Viaţă-din-plin.

E omeneşte.

Cînd estem pleoştiţi, epuizaţi, ne alegem un colţ şi zacem acolo, cu ceaţă pe ochi.

Atunci nu scriem aici. Nu ne lăudăm, nu ne revoltăm, nu ne pupăm.

Mă păli tristeţea.
De cel puţin az-dimineaţă.

Să văd ce se poate face cu ea.


O să dau un ochi şi prin Dietmar Stimmerling, chit că de la o vreme ştiu că foile, gîndurile au impact minim în adîncul nostru.

Simt, totuşi, că e sănătos să ţii piept (cu respect pentru hibă, se înţelege!) acelui jungher din chept, din tîmplă.
De ce îmi fuge mintea aici la o definiţie a temerităţii. "Curajos este cel care se comportă ca apare şi cînd îi lipseşte... curajul".

Să aveţi în continuare o duminică frumoasă!

PS
O să ziceţi ceva de anul morţii, dar priveam ieri o doamnă cocoşată (dar simţise nevoia a ceva ruj pe buze). Încercam - nu rîdeţi! - să mă pun în locul eu. Ce i-o fi fost în suflet?
Cred că e multă viaţă şi în a nu fugi de asemenea felii de viaţă, de realitate.
Nu vreau să vă stric buna dispoziţie, dar credeţi că acum nu o mîna şi pe dînsa entuziasmul, energia, je m'en fiche-ismul nostru de azi?

PS2
Să te ţii, peste 50 de ani, doctorate pornind de la ce scriu de pildă facebook-iştii de azi! Cum gîndeau ăia de la 2013.
Să te ţii idealizare, "Ce la locul lor erau bunicii noştri, să le urmăm exemplul! Nu era dezmăţul, nebunia de acu', de la 2063!"
Oare cum va arăta echivalentul de atunci al lui Cozmin Guşă? Sau al lui Victor Ponta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu