duminică, 28 februarie 2016

ION ILIESCU e luat crunt la refec, zilele astea.

ION ILIESCU e luat crunt la refec, zilele astea.
.
Condeie dintre cele mai mari îl întreabă de sănătate. Că cum e cu morții din decembrie.
.
 În context am un oarece sentiment de coșmar (de care promit însă a încerca să mă călesc!). Să fii la acel nivel, formator-de-opinie, și să fii prost plus ticălos...

Ziceți că n-ați înțeles bine caracterizarea din urmă?
Chiar așa am zis, cu mențiunea pronunției la oarece nervi, de către subsemnatul....
.
Nervii în chestiune nu îndepărtează însă argumentația - mi-aș reproșa doar generalizarea. Oameni cu pricina avînd probabil prin existență și domenii unde-s (complet) altfel.
.
REVENIND LA dl Iliescu și la Revoluție.
Dacă discutăm despre dînsul în tramvai, merg aprecierile primitive. Nu însă și la nivel cu pretenții!
.
Eu am bănuieli mari că întîmplările ce l-au dat jos pe Ceaușescu nu veniră întîmplător. Și că, deci, vreun Ion Iliescu acționa chiar de capul lui.
La o adică, nu inventez eu de un comandament sovietic la Chișinău, ocupat exclusiv cu îndepărtarea lui Ceaușescu.
Poveste nu va fi fost nici implicarea altor state, ce rămîn totuși state, și deloc dintre cele limitate la minte.
.

Eu înțeleg perfect că dumnealui omul simplu își are niște dorințe. Niște nevoi interioare, care se dreg pe de o parte prin încropirea unei opinii (întîmplător convenabile sieși) despre mediu, pe de alta prin eliberarea de agresivitate - de principiul să fie să se găsească....
Din acest unghi e justificat să ia la palme, mă-nțelegi, inclusiv pe cel desemnat drept paratrăznet al momentului, I. Iliescu...
.
.
Pe acest fond, să-i spunem popular, se atașează dumnealor gazetarii importanți.
Fără îndoială dumnealor se află tipi mintoși. Prin urmare e greu credibil că nu au intrat în contact cu informații serioase despre Decembrie 1989.
Intervin însă două lucruri.

1.
Pentru a-și lua leafa, e obligatoriu a scrie pe gustul omului simplu (întîmplător și ultramajoritar). Care posedă nevoie de-a trage pe Iliesc' de urechi, dacă se poate cu clește înroșit.

2.
În paralel, și gazetarul de frunte își are umori, pentru descărcat. Inclusiv cele decurgînd din importanță. E greu să accepți a se găsi un altul știutor al dedesubturilor revoluționare, respectiv e imposibil de admis pe-acolo o normă, care apoi să reducă drastic posibilitatea baterii de cîmpii. 
În stilul : „La toate comemorările de eroi la care, în virtutea funcției, a participat în ultimii 26 de ani, domnul Iliescu nu și-a aruncat nicio secundă o privire înfricoșată înlăuntrul său. ”

http://republica.ro/mortii-lui-nea-nelu-visinelu
.
/ Se înțelege că dl autor citat aici toată ziua șede cu privire înfricoșată în luminatorul personal... / 
.

Pot bănui că, dacătele omul simplu - la o prostioară inflamată - se simte bine, gazetarul este în Eden la pătrat, cînd zice o similară. Pentru că el posedă audiență.
.
Zisele din ultima categorie nu țin neapărat de categoria „Ba pe-a mătii!”. Nu, ele sînt împănate cu desfășurări de inteligenție. 
Dar e de privit finalmente cui servesc acele producțiuni. Finuței pături destupate a minții noastre, ori umorilor?
Eu cred - cam sigur pe mine pentru a da bine dvs. - că ultimelor.
.

„Elipticul, Succintul și dobitocii”

http://republica.ro/elipticul-succintul-si-dobitocii
.
.
Ca îndemn al meu.
Nu vă grăbiți a da cu parul spre dl Iliescu.
Asta nu pentru că dumnealui s-ar afla sfînt (cine e, la o adică??).
Dar pur și simplu, sărindu-i la beregată, scăpați ocazia de-a descoperi realiatea de-acolo. A revoluției. Eventual a firii umane, în persoana cuiva care e obligat de viață a o ține 26 de ani cu aceleași clișee.

O SĂ-MI SPUNEȚI AICI că dvs. nu aveți nevoie de cunoaștere a realității. Că asta nu face doi bani pe lîngă domolirea angoaselor, care se realizează prin intermediul sentimentul că poți agresa pe cineva, iar acesta fiind Iliescu Ion - că ai sub control Totul (de fapt, doar 26 ani și România, dar treaba asta se extinde iute mental la Totul...).

La așa nevoi, trebuie să fii sinucigaș pentru a lăsa protecția în chestiune, în favoarea lui a mirosi ce fu în Decembrie...
Unde riști să miroși că nu ai control, ba chiar că niște tipi deloc pașnici (cînd le vine vorba de interese) dețin frîiele lumii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu